Café Theater Festival

Publieks- en festivalprijzen

Info over

Publieks- en festivalprijzen

Het CTF is een springplank voor nieuwe makers. In dat kader worden er aan het einde van het festival verschillende prijzen uitgereikt.

CTF-Publieksprijs
Bij elke voorstelling kun je stemmen voor de CTF-Publieksprijs via de scheurkaarten in de cafés. De artiest met de hoogste publieksscore gaat spelen op Anti Kater Theater, in Compagnietheater, Walhalla Theater en op SonsbeekTheaterAvenue. Bovendien krijgt de winnaar verschillende vormen van coaching aangeboden voor een stimulans in zijn/haar carrière. Jij kunt mee stemmen!

CTF-Juryprijs
Tijdens het festival bepaalt een vakkundige jury welke artiest het café het beste weet te bespelen en de grootste potentie laten zien als aanstormend talent. De winnaar gaat spelen op Anti Kater Theater, in Compagnietheater, Walhalla Theater en op Buitenkunst. Bovendien krijgt de winnaar €1000 prijzengeld aangeboden en coaching aangereikt.

De vakjury bestaat uit: Caspar Nieuwenhuis (artistiek directeur Likeminds), Marijke Schaap (zakelijk leider De Tekstsmederij en docent AHK), Heske van den Ende (producent ViaRudolphi), Niels van der Steen (choreograaf bij o.a. Dox/ISH) en Marc Maris (directeur Jonge Harten Festival).

CTF-Jeugdprijs
Uit onze drie familievoorstellingen kiest de vakjury 1 winnaar die de kleintjes het meest weet te beroeren. Deze artiest wint een residentie en speelplek op het Leidsche Rijn Festival.

Overig
Tot slot kiest de Utrechtse Wijkjury haar favoriete voorstelling uit en worden er speelplekken uitgereikt door Midzomergracht Festival en Amsterdam Fringe Festival.

Wil je dit alles meemaken? Je bent van harte uitgenodigd om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. We zien je zondagavond om 22:00 uur in het festivalhart! Voorafgaand aan de prijsuitreiking kun je om 21:00 uur genieten van een theatraal concert van Cassandra Onck: Ik ben een interface.