Info over

Thema en -routes

Het Café Theater Festival zoekt de grenzen op
Dit jaar zoekt het Café Theater Festival (CTF) de grenzen op; van het café, het publiek en de publieke ruimte. Onze aanstormende dans- en theatermakers zijn tegendraads en zetten het café in een geheel nieuw daglicht. Als bezoeker van het CTF dagen we je uit om ook je eigen grenzen te onderzoeken. Duik de stad in, laat je verrassen, kijk, luister, verwonder, word verliefd op al het nieuwe talent en geniet!

Voor wie meer dan één voorstelling wil zien, zijn de themaroutes een uitkomst! De cafés van elke route liggen op loopafstand van elkaar en de voorstellingen sluiten inhoudelijk mooi bij elkaar aan. Ook in het blokkenschema is er rekening mee gehouden dat je overal op tijd kunt komen. Klik hier voor alle voorstellingen per route.

Woud van verlangen
Ieder mens verlangt naar liefde en erkenning. We willen ervaringen delen en ons verbonden voelen. Maar hoe bereik je dat, échte verbinding? Deze route toont personages op zoek naar contact, gespeeld door theatermakers die precies datzelfde willen bereiken: verbinding in het café, tussen maker en publiek, tussen jou en mij.

Achter de horizon
In deze route dagen vier theatergroepen je uit om een kijkje te nemen achter de horizon. Ze reflecteren op thema’s die niet alleen de personages maar ons allen aangaan. Ze stellen rake vragen over het leven en de wereld, over dingen die je niet mag zeggen maar stiekem wel denkt. Zet al je vooringenomen gedachten aan de kant en ontdek wat deze personages te vertellen hebben.

Grijs gebied
We leven in een multiculturele samenleving, waarin onbegrip en sociale spanning vaker de dienst uitmaken dan gelijkwaardigheid en uitwisseling. In plaats van verschillen tussen onszelf en de ander te omarmen, zetten we de wereld het liefst naar onze eigen hand. Wat gebeurt er als we uit ons zwart-witdenken stappen en ons begeven in grijs gebied? Vier theatergroepen op zoek naar harmonie.

Dwaalspoor
We leven in een tijd waarin de ratio zegeviert. We analyseren graag en veel. Maar ons verstand zet ons met grote regelmaat op een dwaalspoor. Duik mee in vijf voorstellingen over de eeuwige strijd tussen gevoel en verstand. Wanneer wint het hart het van het hoofd?

De barricade op
De makers in deze route maken zich druk. Waarover? Nou, over de wereld, het milieu, onze prestatiemaatschappij, of gewoon over irritant en asociaal gedrag. Wij mensen zijn maar al te goed in struisvogelpolitiek, wegkijken en doorlopen. Deze makers niet. Ze gaan de barricade op om het publiek te confronteren met onderwerpen die ertoe doen. De tijd is rijp voor verandering!

Diepe krochten
Wat gebeurt er wanneer we onze maskers laten vallen? In deze route word je uitgedaagd om in de spiegel te kijken en de schaduwzijde van de mens gereflecteerd te zien. Daar openbaart zich een wereld vol individualisering, donker verlangen en onvermogen. Een kijkje in de diepste krochten van de ziel.

Droomwereld (familietheater)
Voor het eerst programmeert het CTF twee familievoorstellingen. Het café verandert voor even in een fantasierijke wereld waarin alles kan en alles mag. In het ene café droomt een man over een verjaardag met honderdduizend vrienden en nog meer ballonnen. In een ander café droomt een vrouw van spannende reizen en grootse avonturen. Kom je ook?