Info over

Randprogramma

Feestelijke opening CTF 2017
Op vrijdag 3 maart om 18.00 uur is de feestelijke, publieke opening van het Café Theater Festival 2017 in festivalhart Venue. Jasper Smit (finalist Cameretten 2015) en Elke Vierveijzer (finalist van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015) spreken geheel in stijl de ‘Staat van het café’ uit, met een uitgebreid liedjes- en gedichtenprogramma. Proost met ons mee op het festival en stoom daarna gelijk door naar de eerste CTF-avond in 27 cafés.

Walking Bar
Tijdens het festival kan het zomaar zijn dat je een Walking Bar tegenkomt. Speciaal voor het CTF gebruiken vijf jonge dichters hun taal om op straat een café te stichten.

CTF-hoorspellen
Dichteressen Edna Azulay en Lila Payens creëerden een hoorspel speciaal voor de korte wandelingen van café naar café tussen je voorstellingsbezoeken in. Stap in de schoenen van een acteur die rondzwerft door Utrecht en de wereld en zijn vak overdenkt vlak voordat hij een café binnengaat om zijn voorstelling te spelen. Hoor de roes en het verdriet als hij de cafédeur achter zich dichttrekt. Luister hier de twee hoorspellen (gratis).

Publieksrecensies
Er wordt al zo veel geoordeeld over theatermakers; hoe zit het eigenlijk met het publiek? Terwijl je nietsvermoedend staat te genieten van een voorstelling wordt jouw bijdrage aan het festival stiekem beoordeeld. Deze publieksrecensies kun je lezen op onze website of in het festivalhart.

Anti Kater Theater (Festivaleditie)
Goedemorgen! Zaterdag- en zondagochtend om 11 uur vindt een speciale festivaleditie van Anti Kater Theater plaats in Petit Café Rabarber. Wees een vroege vogel en kom brak (of juist zonder kater) je nest uit om nog voor de stad echt wakker is, te genieten van koffie, ontbijt, brunch én van The Dolphin Experience. Zoals je van Anti Kater Theater gewend bent is er na afloop een nagesprek en poëzie van onze kroegdichteres Liedfs.

Theatrale maaltijden
Als je toch moet eten, dan eet je toch in festivalstijl? Bij Shakespeare aan de Spies, Aria’s aan Tafel en onze Brakke Ballade Lunches schotelen we je tijdens je maaltijd een feestelijke extra voorstelling voor. Schuif vrijdag tot en met zondag aan bij onze doorlopende shows. Je kunt naar eigen wens korter of langer genieten van een maaltijd die niet alleen de smaakpapillen, maar ook de ogen en de oren prikkelt. Meer info.

Toiletgeheimen
In festivalhart Venue is zelfs een bezoek aan de wc bijzonder! Kom dus zeker ook even luisteren naar de toiletgeheimen van het festival.