Info over

Publieks- en festivalprijzen

Omdat het CTF een springplank is voor nieuw talent, worden er prijzen uitgereikt die de makers verder kunnen helpen in hun carrière. Klik hier voor de winnaars van het Café Theater Festival 2017! 

De Leckere Publieksprijs
Na elke voorstelling kun je stemmen voor De Leckere Publieksprijs via de stemflyers in de cafés. De winnende groep krijgt speelplekken op Gluren bij de Buren Houten, in Theater aan de Slinger, op SonsbeekTheaterAvenue en op ValkhofTheaterAvenue. Ook ontvangt de publieksprijswinnaar zakelijke en pers coaching, gratis repetitieruimte en natuurlijk een De Leckere cadeaupakket. Jij bepaalt wie er wint!

Juryprijs
Vijf juryleden selecteren de maker of groep die het café en publiek het beste weet te bespelen, en die de grootste potentie laat zien als aanstormend talent. De juryprijswinnaar ontvangt hetzelfde prijzenpakket als de winnaar van De Leckere Publieksprijs, met daar bovenop speelplekken in het Compagnietheater, op het Amsterdam Fringe Festival en op Buitenkunst. De vakjury bestaat uit: Caspar Nieuwenhuis (artistiek leider Likeminds), Daniël van Veen (directeur Amsterdams Kleinkunst Festival), Heske van den Ende (producent Theaterzaken Via Rudolphi), Niels van der Steen (choreograaf o.a. DOX en ISH) en Marijke Schaap (zakelijk leider De Tekstsmederij).

Podiumprijzen
Tot slot worden er door externe programmeurs speciale Podiumprijzen uitgereikt. Zij geven speelplekken weg voor Spoffin, Zwarte Cross, Gluren bij de Buren Houten, Theater aan de Slinger, Reuring Festival en Midzomergracht Festival. De Midzomergracht Award is een extra bijzondere prijs: dit festival geeft een speelplek weg aan de voorstelling ‘die vanuit een originele, onverwachte, of confronterende invalshoek met thema’s als gender en seksuele identiteit om gaat’.