Info over

FAQ

Wat is het Café Theater Festival?
Er borrelt iets in Utrecht en Tilburg: in maart en april verrast het Café Theater Festival stamgasten en festivalbezoekers met korte voorstellingen van een nieuwe generatie artiesten. Zij maken speciaal voor het Café Theater Festival een voorstelling, veelal gebaseerd op de verhalen of fysieke kenmerken van het café. Bezoekers kunnen aan één toog hangen of met behulp van het blokkenschema hun eigen theatrale kroegentocht uitstippelen langs dansvoorstellingen, kleinkunst, familietheater en meer.

Waar is het Café Theater Festival?
Het festival vindt plaats in 28 cafés in Utrecht en in 8 cafés in Tilburg, te herkennen aan de raamvlag en lichtbak. Op deze pagina zie je welke cafés er allemaal meedoen. Programmaboekjes met alle informatie vind je in ieder deelnemend café. Je kunt ook vooraf de Café Theater Festival app (iOS en Andriod) downloaden met daarin alle voorstellingen, routes en genres.

Wanneer is het Café Theater Festival?
CTF Utrecht: 1 t/m 4 maart 2018
CTF Tilburg: 6 t/m 8 april 2018

Moet ik entree betalen voor het festival?
Het CTF is er voor iedereen, daarom vragen we geen entree. Toch hebben we jouw bijdrage hard nodig om het festival mogelijk te maken. Je draagt al bij aan het bestaan van het festival door een donatie te doen in de hoed na elke voorstelling of je bij ons aan te sluiten als Stamgast. 

Kan ik het programmaboek ook downloaden?
Dat kan zeker! Te zijner tijd komt hier de link te staan.

Waar kan ik tijdens het festival terecht voor informatie?
In ons festivalhart in Venue, en bij de locatiemanagers in elk caféNa de voorstellingen gaat het CTF in het festivalhart nog even door. Kom naborrelen, ontmoet makers en andere theaterliefhebbers en feest tot in de vroege uurtjes.

Wat voor soort voorstellingen kan ik verwachten?
Bij het CTF komen allerlei genres voorbij. Van teksttoneel tot mime, van opera tot dans en van cabaret tot tragikomedie; het CTF heeft het allemaal. Het festival streeft naar een diverse theaterprogrammering die de bezoeker trakteert op alles wat theater kan zijn: plezier, ontroering en verbazing.

Kan ik niet-Nederlands sprekende vrienden meenemen?
Het CTF biedt altijd een aantal voorstellingen aan waarbij ‘language no problem’ is. Je herkent deze voorstellingen aan het symbool met het spreekwolkje.

language-ico-blue

Waar kan ik eten en drinken?
Er zijn een aantal CTF-cafés waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren. Je herkent deze festivallocaties aan het symbool met het bestek.

eten-ico-blue

Waar en wanneer vindt de uitreiking van de publieks- en juryprijzen plaats?
Dat gebeurt tijdens het CTF-eindfeest, dat plaatsvindt op zondag 4 maart om 22.00 uur in het festivalhart. ‘S avonds barst het feest los en worden de publieks- en juryprijzen uitgereikt aan de meest veelbelovende theatermakers.

Hoe doe ik zelf mee aan het CTF?
Wil je volgend jaar meedoen aan het CTF? Kijk op de speciale pagina’s voor theatermakers, cafés, vrijwilligers, Stamgasten en partners en sponsoren.

Ik kan niet wachten tot volgend jaar maart! Kan ik het CTF ook door het jaar heen bezoeken?
Jazeker! Elke tweede zondag van de maand organiseert het CTF het ‘Anti Kater Theater‘ in Hofman Café. 

Stond jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten en mail je vraag naar info@cafetheaterfestival.nl.