Info over

De organisatie

De organisatie van het Café Theater Festival ligt in handen van jonge en ambitieuze cultureel ondernemers. Zij werken grotendeels vrijwillig voor het festival, vanuit een gezamenlijke passie voor theater, festivals en jonge makers. De directie wordt gecontroleerd en geadviseerd door het bestuur. Daarnaast is een Raad van Advies actief, bestaande uit ervaren professionals uit ons netwerk, die tweemaal per jaar bijeenkomt voor onafhankelijk en vrijblijvend advies.

BESTUUR

Judith Faas – voorzitter (Theatergezelschap BonteHond & HKU)
Inez Coumans  – penningmeester (Dries Verhoeven)
Pim Kouwenberg – secretaris (Stadsschouwburg Utrecht)
Wilfred Hermkens – algemeen lid (HKU)
Erik Derksen – algemeen lid (Buurten, Koninklijke Horeca Nederland)

RAAD VAN ADVIES

Cobie de Vos (Het Huis Utrecht)
Marjolein van Bommel (Het Filiaal)
Rob van Doggenaar (Rob van Doggenaar Organisatieadvies)
Marieke Verhoeven (Universiteitsmuseum Utrecht)
Alfred Konijnebelt (Festival Spoffin)
Marijke Schaap (Theaterschool AHK)
Paul Dijkema (DOX)
Imre Parkanyi (Holthaus Advies)

ORGANISATIE TILBURG
Leon Caarls (Festivalcoördinator)
Glenn Markesteijn (Programmeur)
Esmee Meijs (Marketing & Communicatie)
Menno Boerdam (Vrijwilligerscoördinator)

ORGANISATIE ZWOLLE
Sanne Huiskamp (Festivalcoördinator)
Marloes van der Meulen (Productie)
Corien Feikens (Programmeur)
Suzanne Ophoff (Marketing & Communicatie)
Karin Andringa (Vrijwilligerscoördinator)

ORGANISATIE UTRECHT

Alinde Hoeksma: artistiek directeur

Sinds 2011 is Alinde artistiek directeur van het CTF. Hoewel ze met CTF opstaat en naar bed gaat, doet ze daarnaast nog 1000 andere dingen: dramaturgie voor tgECHO, cultuureducatie voor Cultuurkust en advisering voor de Amsterdamse Kunstraad. Oh, en ze heeft ook nog het collectief Vloeken In De Kerk opgericht. Toch gaat voor haar niets boven het CTF!

Daan Lustenhouwer: zakelijk directeur

Door eigen bookingskantoor Collective en als projectleider van de Utrecht Popprijs, heeft Daan voornamelijk ervaring in de muziek.  Een tijdje terug besloot hij zijn horizon te verbreden en de theaterwereld te verkennen. Sinds mei 2016 is hij zakelijk directeur van het CTF. Daarnaast is hij zakelijk leider van theatergezelschap Als De Beren Komen en festival Spoffin.

Wytske Mullenders: medewerker zakelijk

Wytske begon als vrijwilliger bij het CTF en is sinds 2014 assistent zakelijk leider. Samen met Daan en Rosanne ontfermt zij zich over de financiële kant van het festival met de focus op de Stamgasten, de vrienden van het festival. Naast het CTF werkt ze als freelancer op zakelijk en productioneel gebied in de culturele sector.

Rosanne Procee: assistent zakelijk

Rosanne is dit jaar nieuw in het CTF-team. Ze ondersteunt Daan en Wytske met de zakelijke werkzaamheden. Ze is gek op cijfers en drinkt het liefst speciaalbier tot ’s avonds laat, om daarna te dansen tot de nieuwe dag begint. Rosanne werkt ook voor jeugdgezelschap de Nachtdieren.

Luc de Groen: programmamaker

Luc is theatermaker, dramaturg en programmamaker. Sinds 2016 werkt hij als programmamaker voor het CTF. Hij begeleidt CTF-makers bij het maken van hun voorstellingen, is verantwoordelijk voor de Café Theater Onderzoekers en programmeert een deel van het randprogramma.

Saskia Tilanus
Saskia Tilanus: programmamaker

We moeten meer bier drinken, en meer theater maken en kijken! Daar is Saskia stellig van overtuigd. Ze werkt freelance als regisseur, docent, recensent en dramaturg en is programmeur bij de Stadsschouwburg Utrecht. Het CTF is voor haar toch wel één van de te gekste werkplekken. Jonge makers helpen ontwikkelen en zien groeien is een dreamjob.

Carolien Verduijn: assistent programma

Carolien is een evangelist op het gebied van theater. En waar kun je nu beter zieltjes winnen dan in de kroeg? Als assistent programma hoopt ze het CTF-publiek met een onnoemelijke variëteit aan bijvoeglijke naamwoorden die je voor ‘theater’ kunt zetten naar het café te lokken. Daarnaast schrijft ze recensies en andere schrijfsels over theater en dans.

Floor van den Elsen: hoofd marketing & communicatie

Sinds 2014 werkt Floor bij het CTF. Samen met haar team vertelt ze iedereen gevraagd en ongevraagd over het allerleukste festival van Nederland. De sfeer die tijdens het festival ontstaat tussen theatermakers, café en publiek, is voor Floor de reden om tot haar pensioen bij het CTF te blijven. Op naar nog 45 jaar theater in de kroeg!

Shana Croonen: medewerker marketing en communicatie

Shana nam drie keer deel aan het CTF als maker en één keer als jury-assistent. Nu is ze voor de derde keer freelancemedewerker bij het festival dat lang geleden haar hart gestolen heeft. Ze is opgeleid en werkzaam als (theater)schrijfster. Ook is ze actief als assistent bedrijfsleider in de Utrechtse horeca.

Roos Hamelink: assistent marketing & communicatie

Na een vrijwillige bijdrage als locatiemanager, versterkt Roos dit jaar het kernteam van het CTF. Het liefst enthousiasmeert ze mensen voor dingen die ze leuk vindt. Ze leert hierover in haar master Publieksgeschiedenis: hoe bereik je mensen? Hoe overtuig je iedereen ervan evenementen als het CTF te bezoeken? Dat onderzoek brengt ze nu in de praktijk!

Emma van Tol: hoofd productie

Emma van Tol werkt als producent voor festivals en theatergezelschappen. Bij het Café Theater Festival groeide zij van locatiemanager van VinVin door tot Hoofd Productie van de organisatie. Ze vindt dat theater zich bij uitstek goed met bier laat combineren en wordt daarnaast erg gelukkig van bijzondere locatievoorstellingen.

Steffi van Breugel: locatieproducent

In 2017 speelde Steffi zichzelf als vrijwilliger in de kijker bij de organisatie van het Café Theater Festival. Dit jaar start ze als locatieproducent. Steffi werkt ook voor het Nederlands Film Festival als vrijwilligerscoördinator en als moderator bij Stichting Argan.

Diane de Boer: assistent productie

Diane is in 2018 aan de HKU afgestudeerd als (theater)scenograaf. Tijdens haar studie trok ze voor projecten  allerlei productietaken naar zich toe. Logischerwijs nu de keuze om onder de vleugels van het CTF dit talent te ontwikkelen. Omdat ze ook het liefst haar bier zelf tapt, vindt ze in het CTF een perfectie combi van het beste van drie werelden.

Fiep Nijhof: assistent productie

Fiep is fan van de combinatie café en theater! Sinds haar 15e werkt ze in verschillende restaurants en ze studeerde theaterwetenschap en Arts and Society. Assistent productie zijn bij het Café Theater Festival is de gulden middenweg van de twee dingen die zij het liefst doet: werken in de horeca en werken in het theater.