Info over

De organisatie

De organisatie van het Café Theater Festival ligt in handen van achttien jonge en ambitieuze cultureel ondernemers. Zij werken grotendeels vrijwillig voor het festival, vanuit een gezamenlijke passie voor theater, festivals en jonge makers. De directie wordt gecontroleerd en geadviseerd door het bestuur. Daarnaast is een Raad van Advies actief, bestaande uit ervaren professionals uit ons netwerk, die tweemaal per jaar bijeenkomt voor onafhankelijk en vrijblijvend advies.

BESTUUR

Judith Faas – voorzitter (Theatergezelschap BonteHond & HKU)
Inez Coumans  – penningmeester (Dries Verhoeven)
Pim Kouwenberg – secretaris (Stadsschouwburg Utrecht)
Wilfred Hermkens – algemeen lid (HKU)
Erik Derksen – algemeen lid (Buurten, Koninklijke Horeca Nederland)

RAAD VAN ADVIES

Cobie de Vos (Het Huis Utrecht)
Marjolein van Bommel (Het Filiaal)
Rob van Doggenaar (Rob van Doggenaar Organisatieadvies)
Marieke Verhoeven (Universiteitsmuseum Utrecht)
Alfred Konijnebelt (Festival Spoffin)
Marijke Schaap (Theaterschool AHK)
Paul Dijkema (DOX)
Imre Parkanyi (Holthaus Advies)

ORGANISATIE TILBURG
Leon Caarls (Festivalcoördinator)
Glenn Markesteijn (Programmeur)
Esmee Meijs (Marketing & Communicatie)
Kim (Productie)
Menno Boerdam (Vrijwilligerscoördinator)

ORGANISATIE UTRECHT

Alinde Hoeksma
Alinde Hoeksma: artistiek directeur

Sinds 2011 is Alinde artistiek directeur van het CTF. Hoewel ze met CTF opstaat en naar bed gaat, doet ze daarnaast nog 1000 andere dingen zoals dramaturgie voor tgECHO, cultuureducatie voor Cultuurkust en advisering voor de Amsterdamse Kunstraad. Oh, en ze heeft nog een eigen collectief opgericht genaamd Vloeken In De Kerk. Maar voor haar gaat niets boven het CTF!

Daan Lustenhouwer
Daan Lustenhouwer: zakelijk directeur

Door een eigen bookingskantoor Collective en als projectleider van de Utrecht Popprijs, heeft Daan voornamelijk ervaring in de muziek. Het werd echter tijd om zijn horizon te verbreden en leert sindsdien in rap tempo de theaterwereld kennen. Hij is sinds mei 2016 de zakelijk directeur van het CTF en sinds juli 2016 zakelijk leider van theatergezelschap Als De Beren Komen.

Wytske Mullenders
Wytske Mullenders: assistent-zakelijk leider

Wytske Mullenders ondersteunt de zakelijk leider van het festival. Ze richt zich onder andere op de Stamgasten, de vrienden van het festival. Ze begon als vrijwilliger bij het CTF en zit nu al drie jaar in de organisatie. Het CTF vindt ze fantastisch! Waar krijg je anders de kans om een theatrale kroegentocht te lopen?

Floor van den Elsen
Floor van den Elsen: coördinator marketing & communicatie

Sinds 2014 werkt Floor bij het CTF. Samen met haar team vertelt ze iedereen gevraagd en ongevraagd over het allerleukste festival van Nederland. De sfeer die tijdens het festival ontstaat tussen theatermakers, café en publiek, is voor Floor de reden om tot haar pensioen bij het CTF te blijven. Op naar nog 45 jaar theater in de kroeg!

Shana Croonen
Shana Croonen: marketing en communicatie

Van origine is Shana schrijver voor de podiumkunsten. Ze nam twee keer deel aan het CTF als maker, één keer als jury-assistent en nu voor de tweede keer met veel plezier als lid van de organisatie. Bij het CTF verbreedt ze haar horizon om meer te leren over de wereld achter de schermen van een van haar grote liefdes: festivals.

Gido Broers
Gido Broers: programmeur
Saskia Tilanus
Saskia Tilanus: programmeur

We moeten meer bier drinken, en meer theater maken en kijken! Daar is Saskia stellig van overtuigd. Van alle baantjes die ze heeft (als regisseur, docent, recensent, dramaturg en programmeur), is bij het CTF werken volgens haar toch wel één van de te gekste. Jonge makers helpen ontwikkelen en zien groeien is een dreamjob.

Emma van Tol
Emma van Tol: festivalcoördinator

Drie jaar was Emma producent voor het CTF en dit jubileumjaar wordt ze onze projectleider. Ze kent inmiddels alle cafékatten van Utrecht bij naam, weet ze precies waar je de lekkerste IPA’s kunt bestellen en waar je tot in de late uurtjes door kunt dansen. Theater en bier is volgens Emma echt een combinatie die iedereen eens moet proberen.

Margo van der Werf
Margo van der Werf: locatieproducent

Achter de schermen is Margo graag bezig met rondvliegen, dingen regelen en het werken met vrijwilligers. Waar ze dit al veel doet op festivals blijft het CTF toch haar favoriet: als veelvoudig bezoeker van verscheidene Utrechtse cafés kan ze beide werelden perfect combineren en doet ze dit dan ook met veel plezier!

Ellen van de Mortel: productie & vrijwilligerscoördinatie
Tanya Pierce: producent & vrijwilligerscoördinatie
Moira van der Weijden
Moira van der Weijden: marketing & communicatie

Na haar bachelordiploma Theaterwetenschap in haar zak te hebben gestoken, besloot Moira meer praktijkervaring op te willen doen. Sinds dit jaar maakt zij deel uit van het Marcomteam en hoopt zij de kneepjes van het vak te leren. En waar kan dat beter dan bij de leukste organisatie ooit: het CTF!

Luc de Groen
Luc de Groen: programmeur

Luc de Groen is theatermaker, dramaturg en programmamaker. Bij het Café Theater Festival is hij in 2016 begonnen als programmamaker, wat betekent dat hij zich onder andere bezighoudt met de Café Theater Fabriek en nadenkt over kunst in de publieke ruimte, in het bijzonder de caféruimte.