28 maart 2017

Recensies Café Theater Festival 2017

Theaterkrant recenseerde 12 voorstellingen tijdens CTF 2017, die met veelal 3 of 4 sterren hoog werden gewaardeerd. Daarnaast boog Publieksrecensies zich over het wel en wee van het publiek. De recensies staan op onze website en zijn de moeite waard om terug te lezen.

Ook Media en Cultuur-studente Lena Meijer recenseerde tijdens het CTF 2017. Ze nam drie jonge makers en hun voorstellingen wetenschappelijk onder de loep, en dat resulteerde in de volgende drie opiniestukken:

En hij zag dat het goed was – HOEX’HUIS

“What the fuck?!”
Misschien moeten we een keer opkijken van die handen waar die telefoons inliggen. Niet enkel onszelf maar ook de ander willen verlossen; en what the fuck is het met die individualistische houding.
Lees meer…

 

 

 

 

 

 

Is alles naar mens – Siebe Palmen

“Omdat je een lul bent”
Horeca kan worden gezien als een performance an sich. De klant is koning en zo gedraagt hij zich dan ook nog weleens. Van de ober wordt verwacht dat hij koste wat het kost zijn best zal doen de wensen van de gast te vervullen. Ongeacht de manier waarop dit wordt gevraagd of wat de vraag überhaupt inhoud.
Lees meer…

 

 

 

 

 

 

Hillary – BAKVIS

“The Netherlands second, just like me.”
Waar het aan actualiteit niet mist bij de toneelvoorstelling Hillary, mist het helaas wel aan diepgang. De tekst is vermakelijk en behandelt veel actuele onderwerpen. Trump zijn politieke tactiek van verheerlijking zien we terug: “Jullie zijn fantastisch”. Arjen Lubach zijn populaire sketch ‘The Netherlands second’ passeert de revue. En ook de Nederlandse politici worden kort bespot: “normaal doen of pleur op”.
Lees meer…