6 maart 2016

Prijswinnaars CTF 2016 bekend!

Op 4, 5 en 6 maart vond de dertiende editie van het Café Theater Festival (CTF) plaats. Veelbelovende makers verrasten ons trouwe festivalpubliek en nietsvermoedende cafébezoekers met theater aan de toog, op de bar, in raamkozijnen en uit alle hoeken en gaten van 26 Utrechtse kroegen. Vanavond is het festival feestelijk afgesloten in festivalhart Venue, waarbij ook de prijswinnaars van CTF 2016 bekend werden!

PUBLIEKSPRIJS CTF 2016

De lievelingsvoorstelling van de bezoekers van het Café Theater Festival 2016 was Goed (be)doel(d) van Theatergroep Troubamour.  Zij speelde in Petit Café Rabarber. Na elke voorstelling konden bezoekers stemmen voor de Publieksprijs via de scheurkaarten in de cafés. De voorstelling had een gemiddelde waardering van 4,6 uit 5. Troubamour wint hiermee een speelplek op deBeschaving – Festival Universalis en artistieke en zakelijk coaching van Greg Nottrot en Maarten van der Cammen.

SPEELPLEKKEN OP FESTIVALS

Een speciale prijscategorie is de categorie ‘speelplekken’. De speelplekken worden uitgereikt door deBeschaving – Festival Universalis en Zwarte Cross, Midzomergrachtfestival en Reuring Festival.  De prijzen werden toegekend aan de volgende makers en groepen:

MAN || CO – You can’t cry confetti, they said  in Village Wolvenplein (deBeschaving – Festival Universalis & Zwarte Cross)

Een tot in detail doorgedachte dansvoorstelling, waarbij goed gebruik wordt gemaakt van de uitstraling en ruimte van het café.

Grupo Revolver – Yes Boss in Nieuwe Dikke Dries (Midzomergrachtfestival)

Een sterke theatrale voorstelling, die goed speelt met thema’s als gender, seksualiteit en machtsverhoudingen, op een luchtige manier gebracht.

Simone en Niels – Lala Lucy en de klok die tikt in Broers (Reuring Festival)

Een prachtige, ontroerende voorstelling, waarbij het mooie verhaal gedragen wordt door het gebruik van het gehele café.

CAFÉ THEATER FAVORIET 2016

MORPHEUS – Droombeeld ging er dit jaar vandoor met de nieuwe vakjury-prijs, de Café Theater Favoriet. Zij speelde hun winnende voorstelling in Wijnbar VinVin.

De jury zei er het volgende over:

Een poëtische voorstelling, het klinken van de glazen is als een gedicht van Jorge Luis Borges, om bij weg te dromen.

Lees hier het volledige juryrapport! Aan de prijs kleeft een speelplek in het Compagnietheater en op Amsterdam Fringe Festival, artistieke coaching door Greg Nottrot en zakelijke coaching door Maarten van der Cammen.

DE VAKJURY

Dit jaar bestond de vakjury uit Greg Nottrot (Nieuw Utrechts Toneel & Orde van de Dag), Marijke Schaap (Amsterdamse Theaterschool), Maarten van der Cammen (directielid Theaterzaken Via Rudolphi), Caspar Nieuwenhuis (artistiek directeur Likeminds) en Antwan van Horik (directeur Theaterburo De Schoenfabriek/programmeur Festival deBeschaving). Samen gingen zij de uitdaging aan om de beste voorstellingen van het CTF 2016 te selecteren, die kans maakten op de nieuwe juryprijs: de Café Theater Favoriet.