Info over

Vrijwilligers

De werving voor CTF 2017 is gesloten. Meewerken in 2018? Blok dan vast het eerste weekend van maart 2018 in je agenda, houd ons online in de gaten en/of meld je aan voor de nieuwsbrief van het Café Theater Festival!

Op 3, 4 en 5 maart zijn 27 cafés in de binnenstad van Utrecht weer een plek van theater, ontmoeting en ontroering tijdens het Café Theater Festival. Een nieuwe generatie theatermakers zoekt deze editie de grenzen van het café op in korte, bruisende voorstellingen. Bezoekers volgen een van de zes themaroutes of lopen hun eigen theatrale kroegentocht langs dansvoorstellingen, kleinkunst, teksttoneel en meer. Voor het eerst presenteert het Café Theater Festival in 2017 ook familietheater en een uitgebreide randprogrammering.

Het Café Theater Festival wordt georganiseerd door een team van energieke, jonge professionals die grotendeels zelf ook vrijwillig aan het festival werken. Ter ondersteuning van het vaste team zoekt CTF naar enthousiaste crewleden, die zich tijdens het festival tijdelijk bij ons aan willen sluiten en op vrijwillige basis meehelpen om van het festival een succes te maken. We zijn op zoek naar: Locatiemanagers, Productieassistenten, Fotografen en Social Media Reporters. Sluit jij je aan bij ons megagezellige team?

Locatiemanager
Als locatiemanager ben jij de gastvrouw/-heer van je eigen café. Dit is jouw thuisbasis tijdens het festival. Hier ga jij zelfstandig aan de slag als schakel tussen de kroeghouder, theatergroep en de bezoekers. Ook bied je ondersteuning aan deze partijen door onder andere als informatie- en aanspreekpunt te dienen. Je staat direct in contact met de organisatie en het enthousiaste publiek, wat ontzettend gezellig is! Jij bent gastvrij, een aanpakker, en het gezicht voor het festival op locatie. Je bent als locatiemanager het gehele festival aan het werk. Natuurlijk blijft er ook ruimte over om zelf voorstellingen te zien.

Productieassistent (= VOL!)
Als productieassistent ondersteun je tijdens het festival in de uitvoerende productionele taken. Denk hierbij aan de aankleding van locaties, ondersteuning bij de randprogrammering en de opbouw van onze awesome feesten. Je werkt nauw samen met de locatieproducent en de rest van de organisatie. Je vorm een hecht team met de andere productietijgers. Je vindt het leuk om verschillende kanten van het festival mee te maken en pakt snel dingen op. Ben je niet vies van een uitdaging, het hele weekend beschikbaar en niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Pak je kans! Voor deze functie ontvangen we graag je cv en is het bezit van een rijbewijs fijn.

Fotograaf
Je bent in staat om ontroerende, mooie en grappige momenten vast te leggen, oftewel: om sfeer te vangen in een foto. We sturen je tijdens de festivaldagen met een kleine opdracht op pad, maar hoe je deze invult is geheel aan jou. Je werkt onder uitdagende omstandigheden in drukke cafés. Je foto’s worden, onder de creative commons licentie, tijdens en na het weekend geüpload en online gedeeld. Een eigen camera is een vereiste en ervaring in deze functie is wenselijk, maar er is ook zeker gelegenheid om je verder te ontwikkelen als fotograaf onder leiding van de team captain.

Social Media Reporter (= VOL!)
Als Social Media Reporter ga jij sfeerverslagen, backstage-kiekjes, live-video’s, mini-recensies van bezoekers, quotes van makers of andere content verzamelen. We zijn op zoek naar mensen met een creatief oog en oor, een scherpe (foutloze) pen, iemand met lef en iemand die het liefst geen minuut van het CTF mist. Hoe je content eruit gaat zien, ligt grotendeels in jouw handen. Tijdens het weekend krijg je een coach van ons marketingteam tot je beschikking en zorg je ervoor dat ook online niemand het CTF mist.

Wat krijg je ervoor terug?
Werken bij het CTF betekent veel nieuwe mensen leren kennen, contacten leggen en je CV versterken met relevante ervaring in de organisatie van een festival. Natuurlijk krijg je leuke extra’s zoals een festival T-shirt, eten en drinken tijdens je werktijden en sluiten we met z’n allen af op het legendarische eindfeest. Voorafgaand aan het festival krijg je ook nog een leuke workshop. Deze vindt plaats tijdens de kick-off op 18 februari 2017 waar je meteen de rest van het team en de theatermakers ontmoet. Save the date!

Ben je geïnteresseerd in één van de vrijwilligersfuncties bij het CTF? Stuur een e-mail met een korte motivatie voor de functie(s) die je wilt uitvoeren en je CV naar vrijwilligers@cafetheaterfestival.nl. We nodigen je vervolgens uit voor een kennismakingsgesprek waarin veel ruimte is voor je vragen en eigen input.
Mocht je nu al vragen hebben stel ze dan gerust ook per mail, of neus nog even verder op onze website www.cafetheaterfestival.nl.

Tof als je mee doet!