Info over

Cafés

Meer weten over deelname vanaf 2019? Neem contact op met info@cafetheaterfestival.nl.

Zonder cafés geen Café Theater Festival! 28 kroegen in Utrecht vormen jaarlijks het podium voor jonge theatermakers. Via verschillende routes maken bezoekers kennis met locatietheater en de diverse uitgaansgelegenheden die Utrecht rijk is. Het CTF brengt een hoop gezelligheid met zich mee en biedt de mogelijkheid een nieuw, divers publiek naar een kroeg te trekken. Bovendien is het festival een leuke afwisseling voor personeel en vaste gasten.

Café aanmelden
Wil jij met jouw café deelnemen aan het meest bruisende cultuurfestival van Utrecht? Stuur een e-mail naar info@cafetheaterfestival.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe dan verder? 
Eind oktober selecteert het artistieke team van het CTF de voorstellingen voor de komende editie. Bij de plaatsing van de voorstellingen wordt uiteraard rekening gehouden met de mogelijkheden van de cafés en de wensen van zowel makers als café-eigenaren. Rond deze tijd wordt contact met de cafés opgenomen om wensen en mogelijkheden op elkaar af te stemmen. In november komt de organisatie langs met de desbetreffende theatergroep om kennis te maken. Vervolgens komt de theatergroep een paar keer repeteren in het café: de voorstelling moet immers afgestemd worden op de specifieke eigenschappen van de kroeg. In maart vindt het festival plaats. Tijdens dit weekend wordt de voorstelling in ieder café minimaal vijf keer gespeeld: vrijdagavond, zaterdagmiddag, zaterdagavond, zondagmiddag en zondagavond. Iedere voorstelling duurt maximaal een half uur.

Kosten
Voor deelname aan het Café Theater Festival vragen wij de deelnemende cafés om een financiële bijdrage. De hoogte van deze bijdrage wordt jaarlijks in september vastgesteld en vloeit via het festival terug naar de theatermakers, vrijwilligers en marketing.