Info over

Stamgastenpas

Ben je Stamgast? Dan bof je, want dan kun je op vertoon van je Stamgastenpas lastminute voor € 10 een kaartje kopen aan de balie bij de Stadsschouwburg. Daarnaast krijg je elke laatste dinsdag van de maand tijdens het laatste slot (aanvang ca. 21.15) €2,- korting op je filmticket bij Filmtheater ’t Hoogt op vertoon van je Stamgastenpas.

SPECIALE SELECTIE STADSSCHOUWBURG UTRECHT
Voor onderstaande selectie – voorstellingen voor de avontuurlijke theaterliefhebber – kunnen Stamgasten bij wijze van uitzondering wél van tevoren kaarten kopen/reserveren. En omdat uitgaan met z’n tweeën leuker is dan alleen mag je naar deze voorstellingen ook iemand meenemen voor slechts € 10.

Verkoop voor deze actie alleen telefonisch (030-2302023) en aan de balie, dus niet online.

CIRCUIT X

Circuit X staat voor verrassende voorstellingen van makers die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Het kan gaan om theater, dans, performance of een mengeling daarvan, speciaal geselecteerd voor een avontuurlijk publiek. Staat u open voor nieuwe ontdekkingen, bent u nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen in de podiumkunsten maar wilt u toch dicht bij huis blijven? Kom dan kennismaken met de veelbelovende, jonge podiumkunstenaars van Circuit X in Stadsschouwburg Utrecht.

ma 23 jan 20.30 uur, ONE – Lisa Verbelen
ONE. is een muzikale solo performance door Lisa Verbelen, een vierstemmig koorstuk gezongen door één vrouw. De uitgerolde partituur is vierentachtig meter lang en vormt het decor van de voorstelling. Hierop geen traditionele muzieknoten, maar tekens en begrippen (in het Engels) die de wereld om ons heen bepalen: time, space, light, sounds, objects, people, feelings and thoughts. ONE. is een poging om te laten horen en zien dat alles altijd beweegt. En een poging om te bevatten hoe het is om één deel te zijn van al die dingen. “Een verrassende combinatie van tekst, zang en spel.” (Kester Freriks in de Theaterkrant ****)

ma 20 feb 20.30 uur, ANTITHESIS, the future of the image – Michiel Vandevelde
De rol van geschreven taal verbleekt. De laatste decennia nemen beelden steeds meer de bovenhand als krachtig communicatiemiddel. ‘Antithesis, the future of the image’ stelt vragen als: wat zijn beelden? Wat is de toekomst van het beeld? En wat zijn de gevolgen voor de publieke ruimte? Michiel Vandevelde poneert rond deze vragen enkele theses én een antithese. Het resultaat is een voorstelling waarin geprojecteerde tekst het opneemt tegen gedanste beelden en bewerkte popmuziek. Een literaire-youtube-dans-documentairevoorstelling. Danser/choreograaf Michiel Vandevelde kleurt regelmatig buiten de lijnen van de dans, deze solo is een volgende stap in zijn parcours.

ma 20 mrt 20.30 uur, HONDERDHUIZEN – Yinka Kuitenbrouwer
Voor de intieme voorstelling ‘HonderdHuizen’ ging Yinka op bezoek bij honderd mensen. Ze praatte met hen over ‘thuis’. Op basis van die gesprekken maakte ze een nieuw verhaal. ‘HonderdHuizen’ gaat over bewoners, vertrekkers, aangelanden, zwervers en thuisblijvers. Een voorstelling voor luisteraars, vertellers, zoekers, vinders, bekenden en onbekenden. Yinka Kuitenbrouwer (1990) groeide op in Amsterdam en verhuisde in 2009 naar Gent om daar de opleiding drama aan het KASK te volgen.

ma 24 apr 20.30 uur, FOREVER YOUNG – Marijn Brussaard
Rook vult de ruimte, het geluid van een machinegeweer klinkt, spotlights flitsen aan… Dan stapt rapper Young Ludo het podium op. Met vervormde stem en opzwepende beats creëert het alterego van Marijn Brussaard een concert waarin de curieuze symboliek van de Amerikaanse hiphop- en rapcultuur wordt blootgelegd. Verwijzend naar grootheden als Jay-Z en Kanye West ontrafelt hij de bijna religieuze verheerlijking van een superster en de eenzaamheid die eronder schuilgaat. Marijn Brussaard (1993) studeerde in 2014 af met de solovoorstelling ‘Rhythm of the Night’, waarmee hij Het Debuut won op het ITS Festival.

CLUBAVONDEN
Ook dit jaar organiseren we weer een aantal clubavonden: uitbundige concerten met een niet-westers thema. Iedere avond heeft een andere sfeer, met altijd een swingende band en aansluitend een dj. Laat u meevoeren naar verre oorden en dans lekker mee. Want wie wil dat nou niet bij deze aanstekelijke muziek?

za 28 jan 20.30 uur, CLUB BIBERRR – Goksel Yilmaz Ensemble, dj Safri e.a.
Club Biberrr biedt deze tweede editie weer een pittig programma. Muziek, videokunst, verrassingen en een swingende afterparty staan garant voor een zwoele nacht. Het Göksel Yılmaz Ensemble brengt betoverende muziek uit Turkije, Libanon, Koerdistan en Azerbaijan. Het ensemble laat zich beïnvloeden door traditionele oosterse muziek, maar ook westerse stijlen als jazz, blues en klassiek. Geniet van hun bijzondere klanken en van de visual arts gemaakt door audiovisueel producer Haydar Çakal. Event dresser Hatice Karabacak zorgt voor een sfeervolle aankleding. Er zijn hapjes en drankjes én we hebben een fijne surprise act. Dus kom langs en laat je verrassen en opwarmen in Club Biberrr!

za 25 mrt 20.30 uur, CLUB MAGHREB – CHAABI SPECIAL Btissame, Yassine Samar, Abderrahim Rbati e.a.
Deze Club-avond staat geheel in het teken van de aanstekelijke en opzwepende Chaabi-muziek: een mix van stijlen uit de Marokkaanse muziekgeschiedenis waarin invloeden doorklinken uit de Arabische, Afrikaanse en westerse muziek. Chaabi betekent ‘populair’ of ‘volks’ en is als genre dan ook zeer geliefd binnen de Marokkaanse gemeenschap. De klanken van de bendir, derbouka en viool staan garant voor veel dansen in een uitbundige en gezellige sfeer! Er zijn optredens van Btissame, Yassine Samar, Abderrahim Rbati, Mohammed el Bidaoui en Hamouda Slawi. Tijdens de afterparty draait dj Hiba de mooiste plaatjes van het moment.

di 14 mrt 20.30 uur, OASE – Theater Adhoc
Zandkorrels kunnen een heel leger doen verdwijnen, of een hele stad. Er bestaat zelfs een speciale natuurkunde van zand: hoe het zich organiseert tot woestijnduinen. Hoe het over de bedding van rivieren reist. Na zijn jarenlange fascinatie voor het Higgs-deeltje stort theater- en filmmaker Jan van den Berg zich nu op de zandkorrel. In de voetsporen van de Britse pionier en zand-fysicus Ralph A. Bagnold reist hij naar woestijnen, laboratoria en in gedachten naar Mars. Om uit te komen bij Zarzura, de verloren oase: “iets dat nog nooit door mensenogen is gezien en erop wacht om ontdekt te worden.”